Rugpjūčio
26 d.

Infoturas po Šakių kraštą su Valstybiniu turizmo departamentu ir Lietuvos žurnalistais


Rugpjūčio 23 d. Valstybinis turizmo departamentas su žurnalistais iš visos Lietuvos dalyvavo Šakių TIC organizuotame infoture po Šakių kraštą. „Šiuo infoturu norėjome parodyti, kad Šakių kraštas yra puikus pasirinkimas įdomiai laiką norinčioms praleisti šeimoms. Tikimės, kad po šio infoturo dėmesys Šakiams padidės ne tik iš žurnalistų, bet ir visos Lietuvos gyventojų. Juk čia yra tiek daug ką pamatyti ir nuveikti!“ – sako renginio organizatorė, Šakių TIC direktorė Ieva Bernotaitė.

Dalyviai aplankė išskirtinius Šakių krašto objektus, pritaikytus tiek suaugusiems, tiek vaikams. Infoturo dalyviai susipažino su vienu jauniausių Lietuvoje – Zyplių dvaru, pažintį pratęsė dvaro pastatuose šių metų pradžioje įsikūrusiame pagal didikų virtuvės tradicijas patiekalus gaminančiame restorane „Kuchmistrai“, kur ragavo karpio, kepto lauže ant kopūsto lapo su midumi, pagardinto kepta grikių koše, geltonosios jukos padažu ir sūdytomis citrinomis ir kt. patiekalų.

Dar viename dvaro pastate – vežiminėje – įsikūrusiame „Zanavykų muziejų“ išbandė „Senovinių žaidimų“ edukaciją, kurios metu žaidė tradicinius liaudies žaidimus: naščiais nešė vandens kibirus, vaikščiojo kojūkais ir trivietėmis slidėmis, rungėsi komandinėse rungtyse.

Šakiuose aplankė neseniai Šakių miesto centrą papuošusį plieno konstrukcijos 24 varpų kariljoną, šiais metais atidengtą pirmąjį paminklą lietuvių kalbai – Kęstučio Dovydaičio bronzinę skulptūrą „Simboliai laike“, kurią sudaro mergaitės, rankose laikančios knygą, ir jos pėdužių-abėcėlės raidžių įspaudų gatvėje kompozicija.

Infoturą tęsė pažintis su vienintele tokia upe-gatve Vaiguva, kuria dar visai neseniai važinėjo automobiliai, o kadaise pakrantėmis vaikščiojo pats Vincas Kudirka, kur susikirsdavo jo ir garsios suomių rašytojos Mailos Talvio keliai. Čia ekskursiją dalyviams pravedė kraštietė, gidė Gražina Kazarian.

Dalyviai susipažino su Gelgaudiškio dvaru edukacinėje programoje su šokių pamoka, išmėgino kulinarinę edukacinę programą „Zanavykų ragaučius“, kurios metu ragavo tradicinių zanavykiškų patiekalų (krosnyje keptą kopūsto galvą, gilių kavą, rūkytus lašinius, dešrą ir kt.), Kidulių kavinėje-vyninėje „Vilkenta“ degustavo išskirtinius Kidulių krašto vynus, kurių priešakyje – Kastyčio Kerbedžio apdainuotas pienių vynas, lankėsi etnografinėje „Suvalkiečio sodyboje“, kurioje ne tik susipažino su suvalkiečio gyvenimo būdu, bet ir apsistojo suvalkietiškai nakvynei.